(ВИДЕО) ОДРЖАНА 25. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ 7. ЈУНА

У малој сали Скупштине Општине Смедеревска Паланка, одржана је двадест пета седница Општинског већа Општине Смедеревска Паланка. Седницом је председавао председник Општинског већа, Топлица Пинторовић, а на дневном реду нашло се девет тачака  

Чланови Општинског већа дали су сагласност на предлог Ребаланса буџета Општине Смедеревска Паланка за 2017. годину који је увећан за 30.012.422 динара и сада износи 1.010.290.000 динара, и који ће бити упућен одборницима Скупштине Општине Смедеревска Паланка на усвајање.

На 25. заседању, усвојен је Програм уређивања грађевинског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре у Општини Смедеревска Паланка са финансијским планом за 2017. годину, као и Програм одржавања дела комуналне инфраструктуре (јавна хигијена, зеленило, зимска служба и кошење траве уз општинске путеве) за 2017. годину који ће бити прослеђни Скупштини на даље разматрање и усвајање.

Чланови Општинског већа дали су сагласност на ред вожње градског и приградског превоза СП “Ласта” АД Београд, ПО Смедеревска Паланка а разматран је и Годишњи програм пословања ЈП “Паланка развој” који је усвојен и упућен одборницима Скупштине Општине Смедеревска Паланка.

Чланови Општинског већа су донели одлуку о поништавању Јавног конкурса за финансирање програма од јавног интереса из буџета Општине Смедеревска Паланка за 2017. годину. Како је образложено, Јавни конкурс се поништава због нових средстава која су опредељена предлогом Ребаланса буџета Општине Смедеревска Паланка и која су увећана у односу на предходна средства која су била издвојена за финансирање удружења са територије општине Смедеревска Паланка.

Усвојен је и захтев Савета Месне Азања да се улица и Дома омладине у Азањи назову “Дом палих бораца са Кошара”, и овај захтев ће бити упућен одборницима Скупштине Општине на даље разматрање.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-odrzana-25-sednica-opstinskog-veca-sednica-skupstine-opstine-7-juna/