(ВИДЕО) ОДРЖАНА 41. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Данас је одржана 41.  седница Општинског већа општине Смедеревска Паланка којом је председавао председник Општинског већа, Топлица Пинторовић, а на дневном реду се нашло 20. тачака

Најпре су чланови Општинског већа усвојили  Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Смедеревска Паланка за период 1. јануар – 30. септембар 2017. године који износи 96,6 %. Такође, усвојен је Правилник о изменама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и Општинском правобранилаштву општине Смедеревска Паланка.

Донета је одлука о измени Одлуке о образовању и именовању чланова Жалбене комисије општине Смедеревска Паланка, затим је усвојен предлог Одлуке о утврђивању просечне цене квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2018. годину  дата је и сагласност на Програм коришћења средстава за финансирање и унапређење безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Смедеревска Паланка за 2017. годину од прихода за новчане казне, дата је сагласност  на Измене и допуне финансијског плана Дома здравља Смедеревска Паланка, дата је сагласност на Извештај Општинске управе општине Смедеревска Паланка о оствареним приходима за наплату накнаде за добијање дозволе за рад и заузеће јавне површине у Главашевој улици за време Крстовданског вашара 2017. године који је износио 3.053.600 динара.

Чланови већа су одбили приговоре на закључке и решења Одељења за имовинско-правне, стамбено-комуналне, грађевинске и урбанистичке послове, Одељења за општу управу и саобраћајне инспекције.
Захтев компаније “Цмана” д.о.о за заузеће јавне површине у Селевцу скинут је са дневног реда и предмет је предат Општинском правобраниоцу на разматрање. Чланови већа су одобрили два захтева манастира “Пиносава” у вези уличне расвете и санације пута, а усвојен је и захтев Ђурђевић Живомира за финансијску помоћ за санацију штете изазване пожаром, захтев Ђорђевић Бранислава за финансијску помоћ за санирање штете изазване елементарном непогодом упућен је ЈП “Паланка” на разматрање и процену штете, док је захтев Мијатовић Мирослава по истом основу који је већ обрађен од стране ЈП “Паланка” упућен Одељењу за финансије како би се нашао у предлогу буџета за 2018. годину.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-odrzana-41-sednica-opstinskog-veca-opstine-smederevska-palanka/

1 comment

    • Sss on 23/11/2017 at 16:17

    Vazno je da se sluzi „Knjaz Miloš“ i „Golf kola“, iz Arandjelovca! Kako vas nije sramota, pored Palanačkog kiseljaka? Znate kada bi u Arandjelovcu, lokalna vlast, sluzila vodu „Karađorđe“ na sednicama? Nikad! To sve govori o vama!

Komentari su onemogućeni.