(ВИДЕО) ОДРЖАНА ДОДЕЛА СЕРТИФИКАТА ЗАВАРИВАЧИМА У ХОТЕЛУ КИСЕЉАК

У свечаној сали хотела Kисељак у Смедеревској Паланци одржана је додела сертификата полазницима обуке за завариваче. 48 младих људи из целе Србије, у протекла три месеца похађало је стручну обуку за завариваче коју им је у Институту Гоша обезбедио пројекат Немачке развојне сарадње, Подстицање запошљавања младих.

Скупу се обратио господин Хеинз – Диетер Харберс, координатор ГИЗ сектора за одрживи развој и запошљавање у Србији, као и господин Мирко Личина, директор Института Гоша.

Млади су од септембра до децембра 2017. у тренинг центру Института Гоша савладали три поступка заваривања и стекли међународно признате сертификате што ће им омогућити бржи и лакши пут до запослења.

До сада су одржане три обуке за заваривање у којима је учествовало 92 полазника, и у складу са великим интересовањем које су млади показали и са добрим резултатима и ефектима на запошљавање, пројекат ће и у наредној години организовати овакве обуке за незапослене младе.

Пројекат Подстицање запошљавања младих се спроводи у оквиру Немачке развојне сарадње. Пројекат спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије. Циљ пројекта је да пружи подршку младима између 15 и 35 година старости да се боље позиционирају на тржишту рада и да лакше и брже дођу до посла.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-odrzana-dodela-sertifikata-zavarivacima-u-hotelu-kiseljak/