(ВИДЕО) ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА РОМАНА „ПОД СЈЕНКОМ БУКОВЕ ШУМЕ“ У ПАЛАНАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Паланачка библиотека „Милутин Срећковић“ и КК 21 су организовали представљање књиге Борисава Косановића „Под сјенком букове шуме“. Пријатно августовско вече, након врелог дана, испред библиотеке је окупило многобројне љубитеље писане речи који су присуствовали промоцији. 

„Под сјенком букове шуме“ је роман у коме, кроз доминантну линију наратива, присуствујемо одрастању дечака Бранка, главног јунака и наратора, јасно нам је то и симболички, некога од предака самог аутора, истовремено нам прича и једну од најкрвавијих и најтрагичнијих епизода у историји српског народа, причу о геноциду који је усташки режим Независне Државе Хрватске спровео током Другог светског рата. Kосановић о овом периоду говори са историјске дистанце више него довољне да би потврдио аргументацију и грађу којом барата, али и након сличног историјског искуства које се, пред нашим очима, одигравало током ратова деведесетих година XX века.

БОРИСЛАВ KОСАНОВИЋ, је рођен 13. априла 1982. године у Сомбору. Основну школу завршио је у Kљајићеву, а средњу трговачку у Сомбору. Запослен је у пољочуварској служби града Сомбора. Са супругом Жељком и ћерком Kатарином живи и ради у Kљајићеву. Писањем поезије бави се од своје 20. године. До сада је објавио две збирке поезије, „Kада се снови сруше“ (2014) и „Шапат летње ноћи“ (2015) и два романа „Под сјенком букове шуме“ (2016) и Повратак (2017). Од 2014. члан је И.K. „Арте“ из Београда.

Књижевно вече водили су директорка библиотеке, Ирена Поповић, и председник Књижевног клуба 21, Милош Сакић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-odrzana-promocija-romana-pod-sjenkom-bukove-sume-u-palanackoj-biblioteci/