(ВИДЕО) ОДРЖАНА ПРВА ОВОГОДИШЊА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У ПАЛАНЦИ

У првој овогодишњој редовној акцији добровољног давалаштва крви, спроведеној у МЗ Доњи град у Смедеревској Паланци, прикупљено је више од 40 јединица крви, што је одлична бројка, имајући у виду да је време празника.

Јануарска акција добровољног давања крви је изузетно важна, јер је период око Нове године и Божића један од „сушних“ периода, када се ради о сакупљању крви, преко потребне за лечење пацијената. Није реткост да се у овом периоду, у болницама отказују операције због недостатка крви, готово свих крвних група. Наш Црвени крст је стога појачано апеловао, а наши верни добровољни даваоци ни овога пута нису разочарали.

„Била је ово још једна у низу успешних акција на чему можемо да захвалимо свим добровољним даваоцима, како онима који годинама истрајно долазе, тако и онима који су крв дали по први пут“ – истакла је др. Сања Јовановић из Института за трансфузију крви Србије.

Иначе даваоци крви, су овог пута, поред освежења и сендвича, добили и пригодне мајице на поклон.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-odrzana-prva-ovogodisnja-akcija-dobrovoljnog-davanja-krvi-u-palanci/