(ВИДЕО) ОДРЖАНИ ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ СКУПШТИНЕ КОМОРЕ МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И ТЕХНИЧАРА СРБИЈЕ

Избори за чланове Скупштине Kоморе медицинских сестара и здравствених техничара Србије, одржани су у недељу 17. јуна 2018. године.

Kандидати за делегате у Скупштини Kоморе медицинских сестара и здравствених техничара Србије из Смедеревске Паланке су Владимир Петковић, Славица Станојевић и Александар Стошић..

„Наглашавамо да је веома битно да имамо нашег представника јер је комора једина струковна институција у којој смо сви ми равноправни чланови. Преко Kоморе можемо да остваримо наше циљеве као што су бољи услови рада, друштвени статус, правна заштита наших чланова финансијска помоћ у школовању, континуираној медицинској едукацији и још много тога што нам је неопходно у нашој струци. Kомора медицинских сестара и здравствених техничара је најмасовнија , најјача и најутицајнија институција здравственог сектора у нашој земљи, броји око 100 000 чланова. Зато искористимо прилику и изласком на изборе покажимо да смо способни да се организујемо и боримо за наше боље сутра“, саопштавају запослени из Опште болнице у нашем граду.

Kомора медицинских сестара и техничара Србије основана је 2006. године, у складу са законом о коморама здравствених радника. Од тада, у складу са законом и Статутом Kоморе, на сваке четири године одржавају се избори за чланове Скупштине, који затим бирају друге, нове, органе и тела Kоморе.

На изборима који су одржани у недељу 17. јуна, у складу са одлукама Скупштине Kоморе, бирају се 203 члана 4. сазива Скупштине Kоморе. Бирачко место бр 57 се налазило у великој сали СО Паланка и ту су могли да гласају медицински радници из Смедеревске Паланке и Велике Плане, који су чинили Изборну јединицу бр13 за Подунавски округ док се друго бирачко место бр 56 налазило у Смедереву. На листи се налазило седам кандидата а бирачи су имали право да заокруже три.

Чланове Скупштине чине сви стручни профили односно, медицинске сестре-техничари, лабораторијски техничари, физиотерапеути и радни терапеути, радиолошки техничари, фармацеутски техничари, санитарни техничари и дијететичари-нутриционисти.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-odrzani-izbori-za-clanove-skupstine-komore-medicinskih-sestara-i-tehnicara-srbije/