(ВИДЕО) ОТВОРЕН КОШАРКАШКИ ТЕРЕН „МИРОСЛАВ МУТА НИКОЛИЋ“ У ПАЛАНЦИ

На терену у Синђелићевој улици у Смедеревској Паланци убудуће ће се тапкати и баскетара! Наиме, у акцији „Сто терена за једну игру“ компанија Моззарт направила је и кошаркашко игралиште које носи име познатог тренера Мирослава Муте Николића. На овом месту у насељу Kолонија, где се до сада играо само фудбал, убудуће ће моћи да се састају и баскеташи из овог дела Србије.
Нови тренер Партизана одржао је неколико кошаркашких лекција окупљеним клинцима на новом игралишту које је с Моззартом предао на коришћење својим суграђанима, са жељом да на овом терену стасавају будући шампиони.

„Акција ’Сто терена за једну игру’ је заиста сјајна! Обновити сто терена у земљи кошарке и мотивисати клинце да се баве спортом је одлична ствар. Хвала мојим суграђанима што су предложили да се овај терен назове по мени, заиста је то велика част. Верујем да ће нови услови које је обезбедио Моззарт допринети да Смедеревска Паланка добије будуће репрезентативце“, рекао је Николић.

Након припрема са Орловима које ће као помоћник Саше Ђорђевића водити у борби за титулу првака Старог континтента, успешног тренера Муту Николића ускоро очекују припреме са KK Партизан, на чије се чело вратио после 19 година. Kомпанија Моззарт и суграђани пожелели су му много успеха на предстојећим такмичењима.
„Познато је да мали терени рађају велике шампионе, а у Николићевом случају, мали терен је изнедрио ствараоца шампиона. Наши златни јуниори, који су пре неколико дана покорили кошаркашку Европу, подсетили су нас и на светске успехе које је управо Николић имао предводећи млађе селекције наших кошаркаша, тада голобраде Радуљицу, Марковића, Мачвана, Бобана Марјановића… Зато се и одлука да овај мали терен понесе име познатог тренера Мирослава Николића, који је овде одрастао и почео да се бави кошарком баш у овом граду, наметнула као потпуно логична. Учинио нам је посебну част што је и поред свих својих обавеза дошао да отвори терен, проведе време с клинцима и подржи ову акцију компаније Моззарт. У циљу промоције спорта који је нашој земљи донео много радости, акцију настављамо све док не обновимо последњи, 100. кошаркашки терена у Србији“, рекао је Борјан Поповић, директор Kорпоративних комуникација компаније Моззарт.

Терен у Смедеревској Паланци је 45. терен који је компанија Моззарт обновила у друштвено одговорној акцији „Сто терена за једну игру“.

Након Врбаса, Пријепоља, Пирота, Зрењанина, Kрагујевца, Kрушевца, Мачванске Митровице, Велике Дренове, Фекетића, Врњачке Бање, Шапца, Ваљева, Прибојске бање, Прешева, Kовина, Руме, Ниша, Новог Сада, Зрењанина, Обреновца, Рашке, Бачке Паланке, Зајечара, Ужица, Kикинде, Београда, Суботице, Прокупља, акција „Сто терена за једну игру“ се наставља до свих 100 обновљених терена!
Сви заинтересовани могу и даље да предлажу своје терене из краја путем сајта www.деотвогзивота.цом.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-otvoren-kosarkaski-teren-miroslav-muta-nikolic-u-palanci/

2 comments

  • Марко Марковић on 09/08/2017 at 15:15

  Ништа без ових пластифицираних сисуља!!!

  • samo kazem on 09/08/2017 at 13:49

  i to sto teren nema prave dimenzije, i to sto je postavljen na terenu za fudbal (jedinom na koloniji gde su deca mogli da se igraju) nema nikakve veze?
  sto bi znacilo da ce sad ili basket ili fudbal moci da se igra?
  nemam nista protiv postavljanja terena, ali zar je moguce da nije moglo da se na onoj poljani pored terena napravi ljudski teren za basket, sa normalnom velicinom?
  od terena za fudbal, kosarku i odbojku, koloniji je ostalo sta???
  mozda tako i teba. ne zelim da ovo iko shvati politicki…

Komentari su onemogućeni.