(ВИДЕО) ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ЧИТАЊЕ ЛИНИЈЕ“ У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ

”Читање линије”, назив је изложбе графика из Галерије Дома Војске Србије, која је  отворена у паланачком Народном музеју, у присуству љубитеља уметности и представника Војске Србије. 

Заменик директора Медија Центра ‘’Одбрана’’, потпуковник Зоран Kрупеж, на отварању је истакао да је покретачка идеја за организовање ове изложбе у томе што ‘’уметност припада свима и спаја људе, без обзира на простор и време’’.

У графичкој збирци Дома Војске Србије налази се неколико стотина радова. Правећи селекцију за ову прилику, ауторка изложбе, историчарка уметности Оливера Вукотић водила је рачуна, каже, о заступљености аутора са простора свих југословенских република.

‘’Грађани Паланке на овој изложби могу да виде бисере југословенске уметности, графичке листове из педесетих, шездесетих и седамдесетих година прошлог века’’, рекла је Оливера Вукотић. Она је подсетила да се афирмација графике десила управо у том послератном периоду.

Радове Божидара Јацка, Ђорђа Андрејевића Куна, Анкице Опрешник, Александра Луковића Лукијана и других можете видети све до 28. јуна.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-otvorena-izlozba-citanje-linije-u-narodnom-muzeju/