(ВИДЕО) ОТВОРЕНА ЈЕСЕЊА ИЗЛОЖБА ДРУШТВА ЛИКОВНИХ СТВАРАЛАЦА „ВУКСАН“

У  Галерији модерне уметности НМСП, синоћ је  отварена изложба слика Друштва ликовних стваралаца „Вуксан“ из Смедеревске Паланке. Пред препуном галеријом љубитеља сликарства, изложбу је отворила Славенка Ћишић Урошевић, док је пригодно слово о раду друштва изговорио председник ДЛС Вуксан, Бранислав Радовановић.

Друштво ликовних стваралаца „Вуксан“ Основано је 24.12.1991. године.Име је добило по Драгољубу Вуксановићу, истакнутом педагогу и сликару, који је боравећи и радећи у Паланци дао велики допринос у ликовном стваралаштву града. Мешовитог је састава. Чине га: академски сликари, студенти ликовних и примењених Академија, као и радници, лекари и др. који се поред својих професија врло успешно баве и сликарством.

На ликовној сцени града ДЛС „Вуксан“ наступа два пута годишње, пролећном и јесењом изложбом, као и повременим појединачним наступима, чиме даје пун допринос културној и ликовној баштини града.
Бројним наступима, што колективно што појединачно, чланови ДЛС „Вуксан“ су достојно представљали Паланку на ликовним сценама многих градова.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-otvorena-jesenja-izlozba-drustva-likovnih-stvaralaca-vuksan/