(ВИДЕО) ОТВОРЕНА НОВА ГАЛЕРИЈА И ИЗЛОЖБА ДЛС „ВУКСАН“ НА КОЛОНИЈИ

Синоћ је изложбом чланова Друштва ликовних стваралаца „Вуксан“ свечано отворен нови простор ових ликовних ствараоца у просторијама МЗ Колонија. И тако су уз помоћ локалне самоуправе ови уметници након вишегодишњег трагања за сталним местом окупљања и излагања коначно добили свој галеријски простор.

На отварању је у уводном делу велики број гостију који се окупио на отварању изложбе и галерије, поздравио председник друштва Бранислав Радовановић да би потом изложбу отворио наш познати књижевник Драгутин Паунић.

Драгољуб Вуксановић ВУKСАН је сликар и ликовни педагог , који је живео и стварао у Паланци. Друштво Вуксан основано је 24. 12. 1991. године.

Циљеви Друштва су да окупља све заинтересоване за стваралаштво у области ликовне и примењене уметности, активно учествује у друштвено културним активностима наше средине, окупља младе, организује ликовне изложбе, учествује и сарађује у организацији ликовних колонија, одазива се хуманитарним акцијама. Друштво сваке године организује две редовне изложбе ( пролећну и јесењу) , а такође гостује у другим срединама где представља не само ликовно стваралаштво , већ и град Смедеревску Паланку.

Већина чланова Друштва се представила самосталним изложбама, многи учествују на колективним домаћим и међународним изложбама, а међу њима има и награђених.

На првој изложби у просторијама Друштва ликовних стваралаца „Вуксан“, своје радове су изложили Љиљана Стевановић, Бранислав Радовановић Раф, Радиша Јанковић, Драгољуб Маринковић, Богољуб Јанаћковић, Снежана Палић, Зоран Тодор, Биљана Миљковић, Весна Аранђеловић, Драган Димитријевић, Сузана Благојевић, Елеонора Радивојевић, Мирјана Радовановић, Оливера Мирић, Весна Станковић, Марица Јоцковић, Небојша Јовановић, Бранкица Џигеровић, Светлана Павловић Џиндо, Слободан Беговић, Зоран Панић, Јасмина Богосављевић, Дарко Марковић Баћко, Бојан Столић и Ана Стојановић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-otvorena-nova-galerija-i-izlozba-dls-vuksan-na-koloniji/