(ВИДЕО) ПАЛАНАЧКО УДРУЖЕЊЕ РОДИТЕЉА ЗА ПОМОЋ МНР И АУТИСТИЧНИМ ЛИЦИМА ОБЕЛЕЖИЛО МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, представници Удружења родитеља за помоћ ментално недовољно развијеним и аутистичним лицима Смедеревска Паланка, организовали су штанд у центру града. Продајна изложба радова чланова удружење и деце изазвала је велику пажњу грађана.

На штанду су се нашли радови из домаће радиности попут плетива, предмета од рециклажног материјала и грнчарски предмети украшени декупаж техником. Читаву поставку на штанду, личним средствима, откупио је председник општине, Никола Вучен у жељи да помогне особама са инвалидитетом, посебно деци.

Према речима чланице удружења, Слађане Поповић новац ће бити утрошен за децу из удружења. – Новац који смо данас прикупили намењен је нашој болесној деци са потешкоћама у развоју. Посебно се захваљујем председнику општине, Николи Вучену, на досадашњој сарадњи и разумевању. Данас нам је учинио велико задовољство, где је показао разумевање и бригу и о онима који су другачији, али не и мање вредни. Председник Вучен откупио је све производе са штанда које смо ми сами направили са нашом децом, члановима удружења. Велико хвала председнику у име наше деце, истакла је Слађана, Николина мама, како се иначе представља.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-palanacko-udruzenje-roditelja-za-pomoc-mnr-i-autisticnim-licima-obelezilo-medjunarodni-dan-osoba-sa-invaliditetom/