(ВИДЕО) ПАЛАНКА У НАЈБОЉЕМ СВЕТЛУ НА РТС-у У „ШАРЕНИЦИ“

У емисији Шареница која се викендом емитује на првом програму Радио телевизији Србије, представљена је општина Смедеревска Паланка. Шареница је емисија колажног типа, у којој поред репортажа са терена и документарних садржаја , посебно место имају култура и традиција. У субту 23. децембра, гледаоци су имали прилику да  упознају Смедеревску Паланку. Председник општине, Никола Вучен, директор Народног музеја, Стеван Мартиновић, игуман манастира Пиносава из Кусатка,отац Петар Драгојловић ,  представници Удружења пчелара и Удружења жена из Азање, на најбољи начин представили су традицију, културу и уметност нашег краја.

– Смедеревска Паланка је у  деценијама, а поготово у периоду до 2016. године била синоним за најзадуженију општину у Србији. Без воде, уличне расвете, инвестиција, путева. Како смо у медијима били препознати као такви, идеја ми је да се на сваком месту и у свако време представљамо оним шта смо урадили, а урадили смо много. Уз помоћ Државе и Владе вратили смо се у живот. Морамо сви заједно да мењамо слику наше Паланке и да кроз богату историју и традицију нашег краја, културне и природне потенцијале које имамо, поручимо свима да је Смедервска Паланка град који обавезно треба посетити. Ми смо данас послали јасну поруку у емисији “Шареница” на РТС – у , били смо сви као један, а све у циљу да наша варош на Јасеници поново заблиста, рекао је председник општине непосредно после снимања емисије Шареница.

Саговорници из Смедеревске Паланке гледаоце су упознали са  туристичким потенцијалима општине , језером Кудреч и бањом Кисељак. Говорили су  о апитуризму и активностима Пчеларског друштва „Јасеница“, о винчанској култури, и активностима које ће се у наредном периоду одржавати у паланачком музеју. Чланови КУД-а Абрашевић представили су се народним играма, а чланице Удружења жена из Азање, победнице на азањској погачијади, припремиле су погаче и колаче по којима је ово село познато.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-palanka-u-najboljem-svetlu-na-rts-u-u-sarenici/

2 comments

    • Srecko on 28/11/2019 at 22:14

    Bravo, dobra deca samo tako nek nastave. I da opletu koje skoro u inostranstvu.

    • Dzirin on 28/11/2019 at 22:14

    Veliki pozdrav za klub Kancerasevic samo pun gas i dinamicno

Komentari su onemogućeni.