(ВИДЕО) ПЕРФОРМАНС И ПОКРЕТНА ФОТО ИЗЛОЖБА НА ТРГУ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА МЛАДИ СУ ЗАКОН

У оквиру програма Млади су закон, на градском тргу је изведен један веома занимљив перформанс. Циљ је био да се на нов, несвакидашњи начин, упечатљив за јавност, презентује тема пројекта, а то је изузетно угрожена животна средина.
– Неколико десетина учесника распоређени у полукруг држали су табле на којима су причвршћене фотографије, које, свака на свој начин, казују о угрожености природе у Паланци и околини. Перформанс је одржан у подне, по сунчаном јесењем дану, што је, уз ведар приступ младих учесника, целом догађају дало још позитивнију димензију.
– Циљ овог перформанса, као и читавог омладинског пројекта чији је он део, јесте да се што већи број младих особа упути у право стање ствари по питању екологије и у све оне последице са којима се већ данас суочавамо, а које ће, ако се садашњи степен небриге и загађења настави, постајати још веће. Та порука се наравно не своди само на младе, већ на све чланове друштва. Од пресудног значаја је да се код што више људи развије свест о овом проблему и да се измени однос према природи. То је услов свих услова за побољшање ситуације у овој сфери, која се показује као све важнија за квалитет и начин живота у данима који долазе.
– Пројекат „Бирам природу“ неформалне омладинске групе „Зелени амбасадори“ реализује се у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, који финансира Министарство омладине и спорта, спроводи Омладина Јазаса Пожаревац, а партнер у пројекту је Канцеларија за младе Смед. Паланка, као локална институција која је испостава Министарства омладине и спорта.

КЗМ

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-performans-i-pokretna-foto-izlozba-na-trgu-u-okviru-projekta-mladi-su-zakon/