(ВИДЕО) „ПИЏАМА ЗА ШЕСТОРО“ КОМЕДИЈА ПОЗОРИШТА ИЗ ЈАГОДИНЕ

Градско позориште Јагодина гостовало је у Смедеревској Паланци, са урнебесним водвиљем Марка Kамелотија „Пиџама за шесторо“.

Редитељ, Велимир Митровић, са свим доступним атрибутима водвиља поставио је најпознатију сценску причу о брачним и ванбрачним заврзламама овог „оца булеварске комедије новог доба“.

Опус аутора Марка Камелотија добро је познат домаћој позоришној публици, пре свега због великог водвиљског хита „Боинг Боинг” који се са великим успехом игра на српским позоришним сценама већ деценијама. Камелоти спада у најуспешније француске комедиографе, у својој каријери (преминуо је 2003. године) написао је преко 40 драма које су преведене на 18 језика и у професионалним театрима игране у 55 земаља. Његове комаде у позориштима видело је преко 20 милиона гледалаца, а дела су му често екранизована („Боинг Боинг” чак у четири верзије од којих је најпознатија са култним глумцем Џеријем Луисом) а у бископским дворанама гледало их је 500 милиона гледалаца. Камелоти је ушао и у Гинисову књигу рекорда као француски драмски аутор чије је дело највише извођено на позоришној сцени.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-pidzama-za-sestoro-komedija-pozorista-iz-jagodine/