(ВИДЕО) ПЛАНИНАРИ ЈАСЕНИЦЕ ПОХОДИЛИ СТАРУ ПЛАНИНУ, ВРХОВЕ МИЏОР И БАБИН ЗУБ

Од 21 до 23 јуна планинари Јасенице походили су предивну Стару Планину.
22 члана упутили су се још у петак увече, како би одморни у суботу јутро кренули на успон, највиши врх Миџор на 2169м. Стаза је била дуга 18км и време прелепо све до самог врха.
Међутим, после само десетак минута планина промени ћуд и крену грмљавина, киша, а потом и град, тако да смо боравак на врху морали да скратимо и да се склонимо. Како је ситуација са временом била лоша, отпао је план да пробамо да испењемо и врх Дупљак. Безбедност учесника била је на првом месту.
Посебна похвала за наша два најмлађа члана, Вукана и Ђорђа, који су такође издржали све напоре.
У вечерњим сатима вратили смо се у смештај где смо после краћег одмора прионули на припрему заједничке вечере на роштиљу.
Иако уморни, атмосфера је била дивна.
У недељно јутро упутили смо се ка скијалишту Стара Планина одакле смо се пешачили уз скијашку стазу ка врху одакле се пружао предиван поглед на све стране. Искористили смо овде прилику да са Аном Громовић пробамо вежбе дисања, што је јако важно за сваког планинара.
Након тога успон на Бабин Зуб, пауза за ручак и фотографисања, а потом силазак у кафе „Плажа“ на заслужен одмор пре повратка кући.
На крају само да кажем, да сви они који се нису нашли са нама, могу само да жале за пропуштеном приликом.
Слике у прилогу свакако говоре више од речи. Највећи проблем је био које избацити из овог албума, јер смо сви направили прегршт добрих фотографија.

Текст: Зоран Миловановић, вођа пута
Снимци: Дејан Ковачевић, Ивана Вучуровић, Рајка Илић и Зоран Миловановић

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-planinari-jasenice-pohodili-staru-planinu-vrhove-midzor-i-babin-zub/