(ВИДЕО) ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ НА КУДРЕЧКОМ ЈЕЗЕРУ

Традиционално пливање за Часни крст, на велики хришћански празник Богојављење, организовано је широм Србије. 

Плива се 33 метра, што симболизује број година живота Исуса Христа а по први пут је званично одржано и на Кудречком језеру и победник је једна дама, Татјана Симоновић.

Организатори овог догађаја Милош Ђурђевић и Стефан Давидовић су, уз помоћ локалне самоуправе, Црквене општине и донатора, успели да уприличе ову манифестацију на изузетно завидном нивоу, уз присуство великог броја паланчана који су се окупили да подрже пливаче.

Пре почетка је литургија прошла од хотела Језеро до плаже а свештеници цркве Свете Петке су благосиљали све пливаче и након пливања их наградили иконама. Температура воде је била око 3 степена а ваздуха 9 степени. Паланачка Ласта је обезбедила бесплатан аутобуски превоз за све који су желели да присуствују овом догађају.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-plivanje-za-casni-krst-na-kudreckom-jezeru/

2 comments

    • Lale on 19/01/2018 at 22:15

    Svaka cast

    • Veka on 19/01/2018 at 20:48

    Bravo Tanjice ti si naša dika i ponos. Čast i momcima što su bili kavaljeri. Kapa dole svima. Pozdrav Tanjici od njenih starih prijatelja iz naselja i iz mz.Stara Čaršija. Bog se javi sestro naša mila!!! To je krst nas hrišćana koji sa ponosom nosimo. Divno je što je organizovana manifestacija i u našem gradu.

Komentari su onemogućeni.