(ВИДЕО) ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА, СКРАЋЕНИ ЧАСОВИ И НОВИ ПРЕДМЕТИ

За око 800.000 ученика основних и средњих школа почиње школска година. За петаке обавезна информатика, здравствено и предузетништво.

 У овој школској години највише новина очекује ученике петог разреда – обавезни часови информатике, физичко са елементима здравственог образовања и предузетништво о коме ће учити на часовима техничког и технологије. Новост су и електронски дневници, које ће се већ од данас примењивати око 70 школа, међу којима је и ОШ „Олга Милошевић“, као једина за сада у нашој општини, а до полугодишта ће их увести 200 школа обухваћених пројектом е-просвете. Такође због најављеног штрајка просветних радника многе школе ће имати скраћене часове првог радног дана.

Све школе у нашој општини су спремне за пријем ђака. У основним школама где се настава одвија у две смене, преподневну смену ће похађати ученици од 5-8 разреда а поподне ће ићи млађи ученици од 1-4 разреда. За петаке је ово први сусрет са разредним старешинама  а како је то изгледало у школи Олга погледајте на снимку.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-pocela-nova-skolska-godina-skraceni-casovi-i-novi-predmeti/