(ВИДЕО) ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА „ЗДРАВИ СТИЛОВИ ЖИВОТА МЛАДИХ“

Организована је шетња трим стазом кроз шуму крај Кудречког језера. То је само једна од неколико активности које су планиране пројектом „Здрави стилови живота младих“. Пројекат су осмислили чланови омладинске групе под називом „Млади активисти“ из Смед. Паланке, а у оквиру програма Млади су закон. Циљ овакве активности, односно шетње трим стазом, јесте остваривање активног контакта са природом и указивање на разноврсне благодети боравка у природи, нарочито кад се зна да су млади последњих година постали статични и да углавном бораве у затвореном простору, пре свега везани за савремене техничке уређаје.
– Учествовало је 30-ак младих, али и један број чланова Атлетског савеза Јасеница (односно Оријентиринг клуба и Планинарског клуба). Уз паланачку Канцеларију за младе која је извршила скоро све припреме за овај догађај и младима пружила сву практичну, организациону и стратешку подршку и израдила пропагандни материјал, највећи допринос је дала Еко-школа која постоји у оквиру паланачке средње школе Жикица Дамњановић, односно њен ментор, професорка Татјана Јовановић Тешић, која је такође учествовала у пешачењу. За младе учеснике су током акције уприличена и два кратка предавања, и то у самој шуми, једно са еколошког аспекта, које је обавила професорка Тешић, а друго из угла оријентиринга и планинарења, које је одржао представник оријентиринг клуба. Еко-школа и Атлетски савез су тако били званични партнери у овој акцији, а у оквиру пројекта који реализује група „млади активисти“. Подршку је пружила и Општина Смед. Паланка, стављајући на располагање мини-бус који је учеснике одвезао до Кудречког језера и назад.

Омладински волонтерски пројекат “ Здрави стилови живота младих “ спроводи омладинска група „Млади активисти“ уз подршку Ресурс центра „Омладина Јазас-а Пожаревац“ у оквиру пројекта „МЛАДИ СУ ЗАКОН – Браничевски и Подунавски округ“, финансира Министарство омладине и спорта.
– Природни партнер пројекта је, кроз разне видове конкретне и стратешке подршке, и Канцеларија за младе Смед. Паланка, као локална испостава Министарства омладине.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-pocela-realizacija-projekta-zdravi-stilovi-zivota-mladih/