(ВИДЕО) ПОЧЕЛО АСФАЛТИРАЊЕ ТРОТОАРА У ФРАНЦУСКОЈ УЛИЦИ

Предузеће „Србија аутоп“ је данас почело са асфалтирањем тротоара у Француској улици.

Након припремних радова почело се са асфалтирањем прве деонице у склошпу реконструкције главне саобраћајнице кроз Смедеревску Паланку, од Кисељака  до раскрснице  за Азању и Младеновац у дужини од 3,4 километара чија је укупна вредност преко200 милиона динара, а средства је обезбедила република Србија.  Асфалтирање коловоза планирано је за крај следеће недеље.

Комплетна реконструкција подразумева уређење улица 2. јула, Првог српског устанка, Француске и Главашеве. Поред новог коловоза радиће  се и тротоари,  улична расвета где ће бити постављено четрдесет нових бандера се лед сијалицама, заштитна ограда испред школа „Олга Милошевић“ и „Херој Иван Мукер“, нова хоризонтална и вертикална саобраћајна сигнализација, замена комплетне инсталације и садња 180 младих стабала. Према речима извођача радова рок за завршетак комплетне реконструкције је 1. новембар.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-pocelo-asfaltiranje-trotoara-u-francuskoj-ulici/

9 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Nikola on 18/07/2020 at 18:41

  @Ucitelj,
  zapravo to tako mora da se radi jer drugacije ne moze da se poravna asfaltna masa. U slucaju da se ostave rupe onda ne postoji metod se povrsina odrzi ujednacenom.
  Na ovaj nacin napravice otvore gde je potrebno i sa vecom preciznoscu.

  • Pitanje on 18/07/2020 at 18:20

  Da li neko zna kakvi su planovi sa trotoarom ispred gradske apoteke,tj. da li će se konačno rešiti problem parkiranja i okretanja taxi vozila po trotoaru? Ovo je do sada bilo veoma nebezbedno.

  • Ivan Selisnik on 18/07/2020 at 18:02

  Hvala Vladi Srbije i koridnatorima koji vrse nadzor i protektorat nad Sm.Palankom.Samo tako nastavite i ovaj grad ce biti u sistemu drzave Srbije.Prema dosadasnjem radu Vlade i kordinatora, informacija imate dovoljno….!!!

  • Strasilo on 18/07/2020 at 16:36

  Naknadno ce se iseci asfalt jer nemogice je ravno asfaltirati i nebi masina mogla da asvaltira ako se ostave otvori za sadnju drveca тako rade svuda.

  • Učitelj on 18/07/2020 at 13:24

  Taman pomisliš, super, radi se nova ulica! I vidiš da ponovo nisu ostavljena mesta za sadnju mladih stabala nego će da asfaltiraju komplet trotoare pa onda da seku tek asfaltirani trotoar da bi zasadili to drveće! Tu grešku su napravili u ulici Trg Heroja
  i sada prave istu grešku! Jedino ako se ne planira sadnja drveća u Francuskoj ulici?!? Ljudi, pa ovo nema nigde! Šta se ovo dešava u Palanci???

   • Pera on 18/07/2020 at 13:42

   Pa vi ste stručnjak za sve vidim po komentarima i za gramatiku i za građevinu i za hortikulturu… još jedan univerzalni Srbin koji se u sve u razume i sve bi bolje uradio.

    • Učitelj on 18/07/2020 at 14:08

    Naravno! Žao mi je što vi niste takav stručnjak!

     • Boss on 18/07/2020 at 20:10

     Do 1. novembra?!?!

   • Deka on 18/07/2020 at 17:26

   Ja sam cuo, ali neznam da li tacno kako je Francuska ulica dobila ime. Prica ide ovako: Posle Prvog Svetskog rata negde oko 1919. ili 1920. godine nasu Palanku je posetila delegacija iz Francuske i to iz grada Grenobla. Izmedju ostalog tada je ova nasa ulica nazvana Francuska i istovreneno su posadjena stabla kestena i lipe.
   Mozda je trebalo na stotu godisnjicu pobede u Prvom Svetskom ratu upriliciti neku svecanost gde bi bili pozvani i predstavnici grada Grenobla, a mozda i nije trebalo seci stogodisnja stabla kestena i lipe da jos podsecaju na minula ratna vremena, veliku pobedu i saveznistvo dva nasa naroda.
   Sad kad su stabla posecena hitno bi trebalo posaditi nova stabla i to kesten i lipu. Neki put je Palanka bila poznata po drvoredima, a sada hlada skoro da nigde i nema. Sade se
   sada neke sorte drveca koje imaju vrlo malu krosnju i ne prave hladovinu.

Komentari su onemogućeni.