(ВИДЕО) ПОЧЕО 184. КРСТОВДАНСКИ ВАШАР У ПАЛАНЦИ

У граду на Јасеници почео је чувени Крстовдански вашар, 184. по реду. Очекује се да ће трајати све до недеље, пуних пет дана. Панађур у Паланци посети око 200.000 људи из Шумадије – који стижу аутомобилима, возовима, аутобусима, па и бициклама – а до недеље ће на незаборавну народну светковину многи стићи и пешице.

Вашар је, иначе – већ традиционално – богат занимљивим садржајима: од пословних сусрета, размена туристичких понуда и изложба меда, односно цвећа, до смењивања фолклорних група на главном градском тргу у вечерњим часовима на манифестацији Крстовдански дани.

Главаша улица и вашариште на шест хектара крцати су разноразном робом. Поред лицитарских срца и ситница за домаћинство, продавци кажу да су поприлично тражени и намештај, јоргани, одећа за предстојећу зиму, а многи купци долазе само да би пазарили бурад и казане за печење ракије…

Наравно, и даље најмлађи посетиоци могу да уживају у забавним парковима и играма, а старијима је загарантован добар провод под шатрама са печењем, роштиљом и музиком.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-poceo-184-krstovdanski-vasar-u-palanci/