(ВИДЕО) ПОЧЕО ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС, НАСТАВЉЕНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА ПАЛАНАЧКИХ УЛИЦА

У Србији је у 20 часова почео полицијски час који ће трајати до 5 ујутра и нико не може да буде на улицама По правилу се проглашава као део сета мера ванредног стања и реч је о мери која се предузима углавном када је ратно стање, када су поплаве, да се спречи пљачкање домова.

Такође је мера којом државе стају на пут демонстрацијама, побунама и грађанским немирима. Уколико се особа нађе на улици у току полицијског часа прети јој казна због кршења наредбе.

Председник Србије рекао је да ће Влада Србије и послодавци издавати посебне дозволе за људе који раде трећу смену и да ће уз те дозволе моћи да се крећу у периоду од 20 до 5 часова.А као прва реакција народа – аплаузи! Наиме, после позива преко друштвених мрежа да вечерас поздравимо аплаузима и захвалимо нашим медицинским радницима који се несебично боре на првој линији фронта са коронавирусом- Паланчани су се одазвали и очекујемо још јачи аплауз у наредним данима.

Полиција обавља свој посао аутомобил кружи градом и преко звучника обавештава да је на снази забрана кретања. Патроле такође заустављају и контролишу залутале пролазнике.

Током вечери у Паланци је такође настављено са дезинфекцијом улица а од сутра ће се на улазу у Паланку дезинфиковати и сва возила, о чему смо већ писали.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-poceo-policijski-cas-nastavljena-dezinfekcija-palanackih-ulica/