(ВИДЕО) ПОЗОРИШТЕ „КРЕАТИВНИ ХАОС“ ИЗ СМЕДЕРЕВА ПРИКАЗАЛО ПРЕДСТАВУ „ДР ШУСТЕР“ У ГРАДСКОМ ПОЗОРИШТУ

У Градском позоришту у Смедеревској Паланци приказана је представа „Др Шустер“, позоришта Креативни хаос из Смедерева.

Драма Душана Ковачевића „Др Шустер“ враћа гледаоца у време деведестих година 20.века, „време слома“, друштвеног, моралног, културолошког. Прича о нестанку идеје света чији темељи су грађени на  честитиости, поштењу, марљивости, врлини. Начин на који главни јунаци граде односе, размишљају о будућности, егзистира на граници апсурда. Снови, жеље, сећања и суштински важне, а неостварене тежње, граде ликове који покушавају да преживе у свету који изгубивши ослоноц као да лебди у међупростору надреалног и збиље. Наизглед комичне ситуације имају тон дубоке трагике, а чињеница да трагови тог времена постоје и данас, само појачава утисак. Како се главни јунаци носе са свакодневицом,  да ли бирају сан или јаву ради лакшег преживљавања, и где их тај одабир на крају одводи, покушава да нам одговори ова изведба.

Играју: Иван Бајчић, Невена Мартић, Урош Павловић, Алекса Вујовић, Стефан Николић, Јелена Стевановић, Реља Стојановић, Марија Наранџић.
Режија: Невена Ракочевић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-pozoriste-kreativni-haos-iz-smedereva-prikazalo-predstavu-dr-suster-u-gradskom-pozoristu/