(ВИДЕО) ПРЕДСЕДНИК СО НИКОЛА ВУЧЕН НАЈАВИО ДАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ПАЛАНЦИ

Традиционална манифестација “Дани Српске у Србији” коју организује Представништво Републике Српске у Београду, ове године биће одржана од 15. до 23. септембра у 20 градова Србије. Споразум о међусобној сарадњи који је потписан прошле године између општине Смедеревска Паланка и Канцеларије Владе Републике Српске сврстао је наш град у један од домаћина ове манифестације која има за циљ представљање Српске и њених потенцијала грађанима наше Оштине.

Ове године програм који се реализује у оквиру манифестације “Дани Српске у Србији” у Смедеревској Паланци биће подељен у два дела и заказан је за уторак 19. септембар. У првом делу програма од 16 часова , у Народном музеју у Смедеревској Паланци, биће уприличена промоција књиге “Историја Републике Српске” аутора Чедомира Антића. Истог дана, у 19 часова, у Градском позоришту биће изведена представа “Цело тело, ту ме боли”, Градског позоришта “Јазавац” из Бања Луке. Представу у којој играју Николина Јелисавац, Љубиша Савановић и Велимир Бланић режирао је Никола Пејаковић. Улаз за све посетиоце је слободан.

Такође, Смедеревску Паланку ће овом приликом посетити гости из Канцеларије Владе Републике Српске који ће се састати са руководством општине Смедеревска Паланка.

Овом приликом позивамо све грађане наше Општине да својим присуством увеличају ову манифестацију и да се упознају са културом и традицијом наших суседа.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-predsednik-so-nikola-vucen-najavio-dane-republike-srpske-u-palanci/