(ВИДЕО) ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ОБИШАО РЕКОНСТРУИСАНИ ПУТ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА-ВЕЛИКА ПЛАНА

Председник Александар Вучић поручио је у Смедеревској Паланци да је дошао у тај крај да покаже да држава брине о свим грађанима и да су и Смедеревска Паланка и Велика Плана важни колико и велики градови, а да је живот обичних људи најважнија ствар.

Вучић је најпре у пратњи председника општина Паланка и Плана, Никоке Вучена и Игора Матковића као и начелника Подунавског округа Небојше Павловића, обишао новоизграђени мост на Губерашу а потом се са бине на уласку у Паланку обратио окупљеним грађанима.

У том смислу, најавио је да ће у наредном периоду 900 милиона евра бити уложено у 5.000 километара регионалних и локалних путева.

Вучић је приметио да је пут који је данас обишао последњи пут обновљен 1983. године, и то делимично.

„Било је потребно 36 година да буде нов пут, да повежемо 80.000 становника ова два града. Тиме смо створили нове услове за долазак инвеститора“, истакао је Вучић.

Он је додао да се разговара са корејском компанијом, која ће, уколико дође у Србију, у том крају отворити нових 700 радних места, што значи да ће 700 породица бити обезбеђено.

Укупна дужина деонице регионалног пута (IIА, 147) од Смедеревске Паланке до Велике Плане је 13,5 километара, од чега је реконструисано 9,83 километра, а изграђен је и нови мост преко потока Губераш.

Мост преко потока Губераш је у поплавама био потпуно уништен и сада је саграђен потпуно нови.

Обим радова је такав да је, иако је реч о реконструкцији, урађен потпуно нов пут. Радови на реконструкцији почели су половином јула.

Грађани су годинама тражили да се уради тај пут, јер је најбржа веза измеду Смедеревске Паланке и Велике Плане.

Укупна вредност радова, укључујући и радове на мосту, износи 598,76 милиона динара без ПДВ-а (718,51 милиона са ПДВ-ом), од чега је 577,5 милиона за трасу пута и 21,2 милион за мост.

На првих шест километара пута у потпуности је извршена замена коловозне конструкције са комплетном хоризонталном и вертикалном сигнализацијом и опремом пута.

На преосталих 3,83 километра пута извршено је ново асфалтирање, такође, са хоризонталном и вертикалном саобраћајном сигнализацијом и опремом пута.

Тај пут је на територији Смедеревске Паланке последњи пут реконструисан 1983. године.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-predsednik-srbije-aleksandar-vucic-obisao-rekonstruisani-put-smederevska-palanka-velika-plana/

2 comments

    • Učitelj on 26/12/2019 at 17:20

    Čemu ovolika euforija? Pa put Palanka-Plana postoji od davnina….Mnogo pre Vučića! Danas se predstavlja kao da nikada nije postojao put izmedju Palanke i Plane! Normalno je da se rekonstruiše, kao svuda na kugli zemaljskoj!

    • Strasilo on 26/12/2019 at 16:35

    A niko ne pominje autobuse sto su stigli iz drugih gradova i sto radnici vojne fabrike iz plane su radili do devet jutros i posle su oranizovanim prevozom sa obaveznim prebrjovanjem dosli da docekaju predsednika inace sledi otkaz. Pre bih uzeo otkaz nego da se blamiram za neki put sto jeste bitan al da svako radi svoj posao u drzavi i ne krade svaki put bi takav bio.

Komentari su onemogućeni.