(ВИДЕО) ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОБИШАО ПОГОНЕ ФАБРИКЕ ГОША ФОМ

Председник Србије обишао је погоне фабрике Гоша ФОМ (фабрика опреме и машина) у Смедеревској Паланци. Акционарско друштво Гоша ФОМ је извозно орјентисана компанија, која извози од 40 до 60 одсто своје укупне производње опреме и машина. Извозе у Русију, Украјину, Kазахстан, Бразил, Немачку, Италију, Македонију и Републику Српску. Запошљавају 850 радника.

Вучић је најавио субвенције домаћим приватним фирмама за набавку нове опреме и до 50 одсто, као и за отварање нових радних места и то веће него страним компанијама.

– То није било у Србији и то је огромна ствар. То се радило само за државни сектор. То можемо данас да радимо за велике колективе и велика приватна предузећа као што је ФОМ овде – најавио је Вучић током посете фабрици у Смедеревској Паланци.

– Хоћемо да подржимо српску индустрију и српске привреднике да могу да напредују – нагласио је Вучић обраћајући се радницима и управи фабрике.

– Ако већ дајемо странцима, и лакше је и лепше да дајемо нашим приватним предузећима, попут овог и подстичемо даљи развој свих, па и ФОМ-а, који има добру перспективу – рекао је Вучић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-predsednik-vucic-obisao-pogone-fabrike-gosa-fom/