(ВИДЕО) ПРЕДСТАВЉЕН РОМАН „КРОЗ ПРСТОХВАТ ЦИМЕТА“

Промоција романа „Кроз прстохват цимета“, ауторке Александре Михајловић из Београда представљен је синоћ паланачкој публици испред библиотеке „Милутин Срећковић“.

Поред паланачке библиотеке, која је изузетно пријатан и добар домаћин промоцијама књига које су се одигравале последњих месеци, организатор је и Књижевни клуб 21, чији је председник Милош Сакић био и домаћин на промоцији.

Поред ауторке Александре Михајловић на промоцији су говориле и Ања Ивачковић, професор шпанског језика и Вања Јекић професор књижевности и књижевни критичар. У кратким паузама публику је, пријатним нотама које су се сливале из жица њене гитаре,  забавила Тања Радивојевић, такође успешна списатељица. 

Александра Михајловић рођена је 1969. године у Београду. Завршила је Општу и српску књижевност са српским језиком на Филолошком факултету у Београду, где похађа докторске студије. Професор је српске књижевности и језика у гимназији „Урош Предић“ у Панчеву.
Ово је њен други роман, а први роман Запричавање. Заваравање. Завиривање, објавила је 2012. године.

Роман „Кроз прстохват цимета“, изашао је из штампе непосредно пред 60. Међународни сајам књига у Београду. Књига има две нити – историјску и савремену, које својим писмима боје цимета спаја краљица Наталија Обреновић, супруга Милана и мајка Александра Обреновића.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-predstavljen-roman-kroz-prstohvat-cimeta/