(ВИДЕО) ПРЕДСТАВНИЦИ КОРЕАНСКЕ КОМПАНИЈЕ ОБИШЛИ ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ ГУБЕРАШ-ПОСАО ЗА 1000 РАДНИКА

Инвеститори кореанске компаније Kyungshin,  једне од компанија у групи Kyungshin Cables, данас  су посетили Смедеревску Паланку. У плану је изградња фабрике за производњу електронских компоненти за аутомобилску индустрију. Инвеститори имају намеру да уложе више од 30 милиона евра и упосле хиљаду радника. Радни састанак одржан је у Малој сали СО Смедеревска Паланка, коме, су поред представника Компаније Kyungshin из Кореје, присуствовали представници Развојне агенције Србије и Корејске агенције за промоцију у трговину инвестиција,  и председници општина Смедеревска Паланка и Велика Плана, Никола Вучен и Игор Матковић. Након радног састанка  инвеститори су обишли индустријску зону Губераш.

-Пре годину дана када смо почели уређење индустријске зоне Губераш, имали смо за циљ да у наредном периоду  доведемо инвеститоре који би на овом месту саградили фабрику и упослили људе из Паланке и Велике Плане. Велика је част што смо данас домаћини једне велике кореанске компаније која је заинтересована да инвестира управо у Смедеревску Паланку.  Спремни смо да примимо инвеститоре који желе да запосле хиљаду радника, изјавио је председник општине, Никола Вучен.

-Изградња фабрика на деоници пута Паланка – Плана, у индустријској зони Губераш, била би од великог  значаја за обе општине, изјавио је председник општине Велика Плана , Игор Матковић, додајући да по завршетку реконструкције пута долазе и инвеститори. –Доласком инвеститора из Кореје у Смедеревску Паланку, пружиће се могућност и грађанима Велике Плане да дођу до посла. Сарадња наше две општине је добра, а доказ за то је и моје данашње присуство. Захваљујем председнику

Посредством Развојне агенције Србије, представници компаније из Кореје обишли су више локација у Србији , а други пут  су  у Смедеревској Паланци.

– Овај регион, Смедеревска Паланка – Велика Плана, је фантастична логистичка позиција. Морам да истакнем да од када је Никола Вучен са својим тимом на челу општине кренуло је да се ради. Овде је било много проблема, а то је разлог због чега овде није било инвестиција. Ми очекујемо да ће сада, када постоји индустријска зона и када је обезбеђена сва потребна инфраструктура, бити и инвестиција. Не само ова, већ и неке капиталне инвестиције, рекао је представник РАС-а, Предраг Деретић.

Корејска агенција за промоцију у трговини инвестиција је трговински део амбасаде републике Кореје који ради са свим инвеститорима који долазе из Кореје, као и са компанијама које желе да наступе на српском тржишту. Представници Компаније  Kyungshin желе да инвестирају у Србији.

Заменица генералног директора компаније Kyungshin, Won Ji Hye захвалила је председнику Николи Вучену  на срдачној добродошлици и  на изузетно организованој посети. Такође је истакла да су њени утисци о Планци веома позитивни и да се нада будућој сарадњи.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-predstavnici-koreanske-kompanije-obisli-industrijsku-zonu-guberas-posao-za-1000-radnika/