(ВИДЕО) „ПРИМАДОНЕ“ РАДА ЂУРИЧИН И ТАЊА БОШКОВИЋ У ПАЛАНАЧКОМ ПОЗОРИШТУ

На сцени Градског позоришта у Паланци изведена је представа „Примадоне“ у режији Ирфана Менсура. Овај комад, инспирисан је драмским делом “Ел церцо де Ленинградо” (Опсада Лењинграда) савременог шпанског писца Синестере, који је Менсур драматуршки адаптирао и обрадио.

Две жене, две глумице, две примадоне. Живе у напуштеном позоришту с надом да ће га сачувати од рушења. Волеле су истог човека, директора, главног глумца и режисера тог позоришта. Једна му је била жена, а друга љубавница. Уместо антагонизма, две жене показују да имају близак однос, пре свега на основу њиховог привидног међусобног ривалства, али и љубави према позоришту и глумачком позиву.

Рада Ђуричин као удовица, Дара, и Тања Бошковић као љубавница, Милена, граде ову, у исто време, духовиту и трагикомичну причу, о старом, сентименталном ривалству, о љубави и нади, о сновима и јави, о промени, о победи…Значајан сегмент представе су песме које изводе ове две примадоне нашег позоришта, за које је оригиналну музику урадио Александар Сања Илић, док је Менсур аутор текстова.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-primadone-rada-djuricin-i-tanja-boskovic-u-palanackom-pozoristu/