(ВИДЕО) ПРИВРЕМЕНИ ОРГАН УСВОЈИО БУЏЕТ ОПШТИНЕ ПАЛАНКА ЗА 2018 ГОДИНУ

Данас је у малој сали Скупштине општине Смедеревска Паланка одржано четврто заседање Привременог органа општине Смедеревска Паланка. Седницом је председавао Никола Вучен, а присутни су били и чланови: Иван Гајић, Миољуб Радовановић, Петар Јелић и Никола Грујић.

Привремени орган је са четири гласа за усвојио буџет за 2018. годину који износи 1.198.958.271,00 динара, док са приходима из других извора и сопствених прихода који су планирани у износу од 22.806.900,00 динара, то заједно а буџетским приходима представља износ од 1.221.765.171,00 динара.

Чланови Привременог органа усвојили су предлог Кадровског плана Општинске управе општине Смедеревска Паланка за 2018. годину, затим Одлуку о висини и начину расподеле средстава за новорођено прво дете у породици и дете прворођено у Новој години где је износ који родитељи добијају повећан са 13.000 динара на 30.000 динара.

На крају усвијен је и Правилник о измени Правилника о накнадама за рад Комисије за спровођење поступка комасације у делу катастарских општина Азања, Кусадак и Глибовац по коме је накнада за рад Комисије смањена за 50%.

Значајна средстава су планирана за путну инфраструктуру и то за израду пројектне документације и пута за ново гробље-Каменац, затим пројекат уређења улице Трг Хероја, Главашеве улице као и других регионалних саобраћајница у граду и локалних градских путева. Исто тако планирно је обнављање сеоских путева, као и завршетак главног фекалног колектора до улице Мајора Гавриловића, као и приступање изради техничке документације за секундарну фекалну канализацију блок 1,2, 3 и радна зона Мајора Гавриловића”

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-privremeni-organ-usvojio-budzet-opstine-palanka-za-2018-godinu/