(ВИДЕО) ПРОФ. ДР. РАДМИЛА МИЛЕНТИЈЕВИЋ ДОЛАРИМА НАГРАДИЛА НАЈБОЉЕ ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈАЛЦЕ

Др Радмила Милентијевић, универзитетски професор у пензији, која је највећи део живота и радног века провела у Америци, и ове године је новчано наградила најбоље ученике и ђака генерације Паланачке гимназије.

Она је на ову идеју, како је рекла, дошла још почетком 2000. године, а у дело је преточила у Првој економској школи у Београду чији је била ђак. Новчану награду замислила је као инспирацију ђацима, али и као подстрек да се међу њима развије такмичарски дух. Њена новчана потпора дала је добре резултате у Првој економској школи где ће ове године по деветнаести пут наградити најбоље ученике.- У једном тренутку сам помислила: постоји гимназија у мом родном крају, зашто и тамо не бих наградила најбоље ученике – рекла је проф. др Радмила Милентијевић.

– Моје могућности су да могу подржати оне ђаке који вредно раде и ређају одличне оцене.

Најбоље ђаке дарује на крају школске године. Ове године награду за ђака генерације од 200 долара је добио Алекса Делић, а по одељењима су награђени са по 100 долара Јована Талијан, Марија Станисављевић, Анђела Будимкић, Јана Михајловић и Александра Вулићевић. Од следеће године награду од 50 долара ће добити и најуспешнији ученици у српском језику и књижевности и српској историји.

Специјалну награду од Паланачке гимназије је добио Јован Стојановић за изузетне заслуге у раду и промоцији школе.

– Тако ће бити до краја мог живота, а када ме не буде било међу живима, најбоље ђаке награђиваће фонд под мојим именом – предочила је проф. др Радмила Милентијевић. – Ја сам са младима провела велики део живота. Била сам професор универзитета преко 30 година.

Директор Паланачке гимназије Драган Јоковић, захваливши се професорски Милентијевић на лепом дару његовим ђацима, истакао је да ће ово бити велики подстрек за садашње и будуће гимназијалце.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-prof-dr-radmila-milentijevic-dolarima-nagradila-najbolje-palanacke-gimnazijalce/