(ВИДЕО) ПРОЈЕКАТ „ЗДРАВО РАСТИМО“ РЕАЛИЗОВАН У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Програм „ЗдравоРастимо“, који се спроводи трећу годину за редом, и ове године окупља професоре и ученике у градовима широм Србије у програму едукације о важности правилне исхране и бављења физичком активношћу.

У градској основној школи Олга Милошевић наставник физичке културе Никола Благојевић је ученицима седмог разреда одржао предавање на ову тему. Ученици су добили брошуре и мајице а на самом почетку су имали прилику да погледају занимљив филм о здравој храни.

„Пројект „Здраво Растимо“ део је глобалне Нестлé иницијативе под називом „Healthy Kids“(Здрава деца) којом је до сад обухваћено више од 15,5 милиона деце из више од 65 земаља широм света, а са циљем да се подрже напори јавно-здравствених институција у превенцији гојазности, поготово када је реч о основношколској деци.

Едукативни материјали за ову сезону су прилагођени и заснивају се на повратним информацијама и искуствима програма из претходних година, као и на резултатима истраживања о знању, ставовима и навикама ученика који су учествовали у пројекту. Тако је, поред већ постојећих модула, Основне поставке правилне исхране, Планирање исхране и Моје тело и храна, креиран и нови модул назван Kако побољшати навике у исхрани, који садржи практичне примене стечених знања. Ипак, први пут у склопу пројекта, млађој популацији ће бити омогућено да искажу своју креативност и кроз занимљиву форму филма, на тему правилне исхране и промоције физичке активности, и тако покажу својим вршњацима зашто су правилна исхрана и бављење спортом важни.

Пројекат „Здраво Растимо“ спроводи Атлетски савез Србије и компанија Nestlé Adriatic S, а идеја је подржана и од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства омладине и спорта, као и Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-projekat-zdravo-rastimo-realizovan-u-os-olga-milosevic/