(ВИДЕО) РАДНИЦИ ГОШЕ ФШВ БЛОКИРАЛИ ПРУЖНИ ПРЕЛАЗ У МЗ СТАРА ЧАРШИЈА

Како су и најавили радници Гоше ФШВ су данас радикализовали своје протесте и блокирали су пружни прелаз у Карађорђевој улици, МЗ Стара Чаршија у Смедеревској Паланци. Блокада пруге Београд – Ниш на железничком Коридору 10 и регионалног пута Паланка – Топола је трајала у времену од 9.00 до 10.00 часова.

Из Штрајкачког одбора су нагласили да се они боре само за своја права и оно што су својим радом зарадили и да њихов протест нема никакву политичку позадину нити је уперен против било које странке. 

Радници штрајкују од почетка марта због неисплаћених зарада, неповезаног радног стажа и неоверених здравствених књижица.

Словачки ЖОС „Трнава“ продао је фабрику у време штрајка кипарској компанији „Лиснарт“, а Словаци су радницима остали дужни више од двадесет плата, односно по око 700.000 динара. Уз то, ЖОС „Трнава“ држави дугује и око четири милиона евра јер четири године није плаћала порезе и доприносе.

Сви договори са представницима ЖОС-а до сада су пропали, а радници истичу да агонија неће моћи да се реши без помоћи државе, која је свакодневно обавештена о догађајима у „Гоши“

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-radnici-gose-fsv-blokirali-pruzni-prelaz-u-mz-stara-carsija/