(ВИДЕО) РАДНИЦИ ГОШИНЕ ФАБРИКЕ ШИНСКИХ ВОЗИЛА НИ ДРУГИ ДАН НИСУ ДОЗВОЛИЛИ УЛАЗАК НОВОМ ДИРЕКТОРУ У ФАБРИКУ

Ни други покушај новог директора Радише Савића да уће у своју канцеларију у ФШВ Гоша није уродио плодом. Радници су и овог јутра били окупљени испред фабрике и нису дозволили новом директору да преузме дужност.

Штрајкачки одбор је претходно имао састанак, на коме је одлучено да нови директор, да би уопште ушао у фабрику, мора прво да исплати све што су договорили са досадашњим директором Милутином Шћепановићем.

Договор је, подсетимо, био да се заостала примања, неисплаћене зараде за време док је власник фабрике била словачка фирма ЖОС из Трнаве, пре него што је фирму продао кипарској компанији Лиснарт холдинг, исплате у 16 рата, као и да се плате исплаћују месец за месец.

По речима досадашњег директора, ово је било испуњавано, од прекида штрајка половином септембра радници су примили три исплате зарада и заосталог дуга.

Одласка у стечај, вероватно и именовање новог директора, радници се боје, то ће све да поремети, а неизвесно је и, како кажу, шта ће бити са пословима који су били пред уговарањем, попут оног са Иранским железницама, вредан 80 милиона евра

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-radnici-gosine-fabrike-sinskih-vozila-ni-drugi-dan-nisu-dozvolili-ulazak-novom-direktoru-u-fabriku/