(ВИДЕО) РАДНИК ГОШЕ ФШВ ВАН ЖИВОТНЕ ОПАСНОСТИ – ПРОТЕСТУ СЕ ПРИДРУЖИО И ИНДУСТРИЈСКИ СИНДИКАТ

Радници Гоше ФШВ су наставили са блокадом пружног прелаза у Карађорђевој улици од 9 до 10 часова. Њима су данас подршку пружили и чланови Индустријског синдиката Србије, Бугарске, Румуније и Мађарске, који су јуче имали конгрес у Београду.

Међутим сенку на овај догађај баца јучерашњи немио догађај када је поново један радник покушао да изврши самоубиство у безнађу и беспарици, о чему сте још јуче могли да сазнате на порталу Паланка.

Данас смо сазнали и неке нове детаље, па су нам тако колеге несрећног радника рекле да позив полицији који је уследио одмах након што су прочитали његово опроштајно писмо на фејсбуку, није уродио плодом пошто они нису надлежни у тим ситуацијама, већ су их упутили да позову хитну помоћ. Радници нису знале где се њихов друг налази, некако су у трци са временом дошли до броја фиксног телефона и контактирали његову мајку.  Са мајком је разговарала њена бивша колегиница која јој је рекла да одмах провери шта јој је са сином и да ако не успе да га пробуди одмах позове хитну помоћ. Срећом лекари су стигли на време повратили га и одвели у болницу где су наставили са испирањем како би ублажили последице лекова које је попио. Тамо је, како кажу, правио мало проблема тражећи да иде кући али се после смирио и сада је стабилно.

Његови другови кажу да је чиста срећа да су у том тренутку били улоговани на фејсбук и да су приметили опроштајну поруку, питају се шта би било да нису реаговали на време.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-radnik-gose-fsv-van-zivotne-opasnosti-protestu-se-pridruzio-i-industrijski-sindikat/