(ВИДЕО) РАДНИК ГОШЕ СЕ ОБЕСИО НА РАДНОМ МЕСТУ

Радник Гоша шинских возила ДМ (1961) из Велике Плане је пронађен јутрос обешен у овој фабрици. После краће потраге по фабрици њега су пронашле колеге пошто је његова породица јавила да кући није дошао од јуче након посла.

ДМ је био у тешкој финансиској ситуацији, по речима колега једном је био избачен из аутобуса на путу кући јер није имао 100 динара за карту. Здравствене књижице радницима годинама нису оверене а плате се исплаћују на кашичицу по пар хиљада динара,тако да се сада дугује по 20 плата радницима.

По речима колега ДМ је био добар друг и радник, живео је са сином и мајком који су такође били болесни па га је вероватно целокупна ситуација .  нагнала на овакав потез, причају његове колеге. Претпоставља се да се ДМ обесио још јуче након завршетка посла након 15 часова. Од куће су га звали на мобилни и тражили свуда али није се јављао. Ујутру су га колеге позвале на телефон који је зазвонио у гардероби где су пронашли и његово цивилно одело. Одмах су посумњали на најгоре и пошли да га траже по хали. Пронађен је обешен у делу хале који није прометан и где се не пролази често. Одмах је обавештена полиција која је спровела истрагу.

Незадовољни радници су се окупили испред канцеларије директора који је затражио полицијску заштиту. Мада како тврде радници, они нису имали намере да угрожавају животе руководства већ да се ствари покрену са мртве тачке и  да се коначно реши њихова материјална ситуација, јер очигледно је да се овако даље не може.Фабрика шинских возила

„Гоша“ је приватизована 2007. године, власник је словачка фирма ЖОС Трнава, а радници тврде да више и не знају коју плату им је послодавац последњу исплатио, то јест да примају по две до три хиљаде динара. У фабрици има 375 радника.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-radnik-gose-se-obesio-na-radnom-mestu/