(ВИДЕО) СЕМИНАР О НТЦ СИСТЕМУ УЧЕЊА КОД ДЕЦЕ У ОШ ХРШ

Никола Тесла центар (НТЦ) програм је систем учења кроз игру, који је намењен деци школског и предшколског узраста, родитељима, васпитачима и наставницима. Он за циљ има да подстакне децу да максимално развију свој биолошки потенцијал, а помаже да се примете даровита деца и подстичу њихови таленти. Оснивачи овог система су др Ранко Рајовић и Урош Петровић.

У ОШ ХРШ је одржан дводневни семинар на ову тему који је заинтересовао велики број просветних радника. Други дан семинар је држао Урош Петровић који је на један нов и интересантан начин представио овај систем рада са децом.

НТЦ програм има своју примарну улогу, а то је употреба нових открића из области неуронауке у учионицама и свакодневном животу. Састоји се из различитих активности и игара за децу. Те игре имају темеље у истраживањима о раду и развоју мозга у периоду од рођења до приближно десете године, када су раст и развој најинтензивнији. Кључни фактор НТЦ програма је игра као унутрашња мотивација детета. Овај програм спроводи се у 17 европских земаља већ девет година, а почео је да се шири и на друге континенте. НТЦ програм је акредитован од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја у Србији, као и у још шест европских држава од тамошњих министарстава.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-seminar-o-ntc-sistemu-ucenja-kod-dece-u-os-hrs/