(ВИДЕО) СЕЗОНА КУПАЊА НА ЈЕЗЕРУ КУДРЕЧ У ПУНОМ ЈЕКУ

Језеро Kудреч налази се у Смедеревској Паланци, или једноставно Паланци,на свега је двадесетак минута хода од центра града, тачније неких 2.5км.

Смештено је у простору где су се некада налазиле баште и бунари које је покрило вештачко језеро. Састоји се из практично два језера – Kудреча I, који је већи и Kудреча II који је мањи. Дубина великог језера је око 15метара а дужине је 1200м са највећом ширином од 110м. Састоји се из две бране, прве, која је ближа граду и на којој се налази хотел “Језеро” и бране између великог и мањег, горњег језера, чије су обале нешто неуређеније и које је ушушкано између шума и околних брдашаца.

На прилазу из града, налази се неколико ресторана и делимично уређени простор градског купалишта са трибинама. Та страна језера је нешто питомија и могуће је шетати обалом уз само језеро скоро целом његовом дужином.

Друга страна је шумовитија и узани кружни пут кроз шуму и преко ливада води на другу страну до хотела “Језеро”. Цела шетња није захтевна ни дуга али је окружење у коме се налази језеро прелепо, са пропланцима и косама изнад језера пружа могућност за озбиљну пешачку туру од неколико километара.

С.Гавриловић

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-sezona-kupanja-na-jezeru-kudrec-u-punom-jeku/