(ВИДЕО) ШИНСКА И ДАЉЕ У ШТРАЈКУ – ОД ДОГОВЕРЕНИХ 65 000 ДИНАРА РАДНИЦИ ГОШЕ ДОБИЛИ ПО 35 000

Након јучерашњих преговора са представником ЖОС Трнаве из Словачке Звезданом Терзићем и генералним директором Милутином Шћепановићем радници у Гоши и даље су у штрајку пошто начелни договор није испуњен у потпуности. 

„Јуче смо разговарали, долазио је представник бивше фирме ЖОС, и давао неке гаранције како ће и шта ће бити исплата остатка од дуга. И сада чекамо потврду из ЖОС-а да се наш бивши газда слаже са тим што смо се договорили, да ће дати гаранцију да ће ићи у 16 рата. А са новим руководством смо се договорили да нам исплате по 65.000 динара, а за седам дана још по 30.000 динара“, рекао је Вујчић.

Ипак, како је додао, данас је исплаћено свега 35.000 динара.

„Кажу да немају више, па када накупе да нам доплате још по 30.000 динара“, рекао је Вујчић.

Он је поручио да док не добију гаранције и новац, неће почети с радом.

„Не верујемо више никоме на реч. Те гаранције морају да се ставе на папир. Ми ћемо то потписати и одмах сутрадан крећемо да радимо. Још ништа нисмо договорили и све је било у домену приче“,потврдио нам је Вујичић у телефонском разговору..

„Ми и даље не радимо и даље смо у генралном штрајку, јер све што се договарамо данас, сутрадан се то не испуни ништа“, рекао је Вујичић.

Радници „Гоше“ штрајкују од 27. марта, јер им се дугује између 15 и 20 зарада, радни стаж им није уплаћиван од 2014, а фирма је у блокади од 2013.

Радници су недавно од Владе Србије добили једнократну помоћ од 60. 000 динара.

Словачка фирма пре продаје фабрике држави Србији дуговала је око четири милиона евра на име пореза и доприноса, самим радницима дугује се око 1,8 милиона евра за зараде, а добављачима више од милион евра.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-sinska-i-dalje-u-strajku-od-dogoverenih-65-000-dinara-radnici-gose-dobili-po-35-000/