(ВИДЕО) СЛАВА МАНАСТИРА ПИНОСАВА У КУСАТКУ И КОНЦЕРТ СРБСКИХ ПРАВОСЛАВНИХ ПОЈАЦА И АСИМА САРВАНА

Слава Манастира Пиносава у Кусатку  Литургијски је, као и кроз народни сабор и културно-уметнички програм, свечано прослављена и ове године. Светом Литургијом у препуном манастирском храму.

На крају Свете Литургије пресечен је  Славски колач а освештано је и Славско жито. После Светог Богослужења у манастирском храму, домаћини овогодишње Славе и мештани Кусатка припремили су свечану трпезу хришћанске љубави. У току славског ручка празник су народним колима из Шумадије улепшала деца фолклорног друштва Милоје Поповић Ђак из Кусатка.

У вечерњим часовима после Вечерње Службе у храму, у организацији Општине Смедеревска Паланка, под вишестолетним гранама старог Карађорђевог манастирског храста, организован је културно-уметнички програм са концертом духовних и традиционалних песама у извођењу Српских православних појаца а на крају вечери је наступио и Асим Сарван са својим духовним композицијама и песмама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-slava-manastira-pinosava-u-kusatku-i-koncert-srbskih-pravoslavnih-pojaca-i-asima-sarvana/