(ВИДЕО) СРЕДЊОШКОЛЦИ СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“ У ШЕТЊИ ПОДРШКЕ ВРШЊАЦИМА СА КОСОВА

У знак подршке својим вршњацима са Косова и Метохије Ђачки парламент СШ „Жикица Дамњановић“ је у петак организовао шетњу подршке од своје школе до центра града. 

Акцију је подржао и Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка, који је истакао да су овакве иницијативне важне за наш народ на Косову, како би знали да нису заборављени и да имају подршку Србије. Вучен је нагласио да ће општина увек подржати овакве мирне скупове као и да ће се организовати хуманитарне акције за прикупљање помоћи нашем живљу на Косову и Метохији.

Иначе ученици СШ „Жикица Дамњановић“ су на својим лицима носили маске на којима је писало 0% freedom, 100% taxes (0% слободе, 100% таксе) и упутили су писмо подршке својим другарима из средње школе „Михајло Петровић-Алас“ из Косовске Митровице у којем пише:

„Драги наши вршњаци и професори, као људи који воле и подржавају своју земљу, осећамо моралну дужност и обавезу да се огласимо поводом немилих догађаја на Kосову и Метохији.

И ако нисмо са вама, желимо да знате да вам шаљемо поруке љубави и подршке.
За сав напор, за очување српства на Kосову и Метохију, треба пуно снаге и стрпљења, а ви имате и ми верујемо да ће те у томе успети.

Ви сте бедем очувања српства, самим тим заслужујете нашу безусловну подршку и сваки вид помоћи у напорима очувања српства на просторима Kосова и Метохије.

Желимо да успете и истрајете у својој- нашој борби за боље сутра и да на достојанствен начин одбранимо интересе и права грађана.

Пуну подршку вам пружају ученици Средње школе „Жикица Дамјановић“ из Смедеревске Паланке. „

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-srednjoskolci-ss-zikica-damnjanovic-u-setnji-podrske-vrsnjacima-sa-kosova/

1 comment

    • Nikola on 29/12/2018 at 19:08

    Ja ne znam da li je ovo samo meni jadno?

Komentari su onemogućeni.