(ВИДЕО) СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“ И ЦРВЕНИ КРСТ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСКИ ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ

Прва помоћ деци – прва помоћ за децу” порука је коју Црвени крст шаље на овогодишњи Светски дан прве помоћи који се обележава друге суботе у септембру. а у фокусу су деца школског узраста. Међу градовима у којима волонтери Црвеног крста демонстрирају вештине спашавања живота и пружања прве помоћи на симулираним ситуацијама несреће и повређивања код деце и младих је и Смедеревска Паланка.

У оквиру Црвеног крста, годишње више од 14 милиона људи широм света научи како да пружи прву помоћ, кажу из те организације. Ове године у фокусу Светског дана прве помоћи су школска деца, а порука наше манифестације гласи „Прва помоћ деци – прва помоћ за децу“. Порука је сасвим јасна јер управо повреде су најчешћи разлог угрожености здравља код деце и младих – кажу из Црвеног крста.

Због тога је, додају, важно учити децу од најранијег узраста да правилно реагују у случају незгоде и како да пруже прву помоћ, а битно је и да сви који раде са децом знају које су најчешће повреде и како да им укажу прву помоћ.

На овај дан организације Црвеног крста широм света настоје да скрену пажњу јавности о значају познавања прве помоћи за појединца и за друштвену заједницу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-ss-zikica-damnjanovic-i-crveni-krst-smederevske-palanke-obelezili-svetski-dan-prve-pomoci/