(ВИДЕО) СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“ ПОБЕДНИК НА КОНКУРСУ ЗА ФИЛМИЋ НА ТЕМУ МЕДИЈАЦИЈЕ У РЕШАВАЊУ СУКОБА

У среду, 18.12.2019.године, у Пожаревачкој гимназији, која је једна од 7 партнерских школа, одржана је конференција која је завршна активност Пројекта „КУЛ ЈЕ ДА ЗНАШ! ВРШЊАЧКОМ МЕДИЈАЦИЈОМ ПРОТИВ НАСИЉА“ на којој су представљени резултати спроведених активности у свим школама партнерима као и наше школе.

Пројекат „Кул је да знаш! Вршњачком медијациом против насиља“ се бави једним веома важним проблемом који, на жалост, погађа све већи број школа.Његова реализација допринела је унапређивању начина за решавање конфликата и превазилажење неспоразума у коме се трећа, неутрална страна појављује у улози медијатора као и унапређивању процеса комуникације између вршњака, страна које су у конфликту, односно сукобу.

Ученици из 7 средњих школа и 3 основне које нису биле директно укључене у Пројекат, учествовали су на Конкурсу за ФИЛМ-ић на тему медијације као начина решавања сукоба. На Конкурс је пристигло 22 филмића чији су аутори средњошколци и основци.

Филм „Медијација је моћ“ је освојио прво место, а њега  су осмислили и снимили ученици СШ „Жикица Дамњановић“, који су прошли обуку из медијације као и њихови другари уз помоћ професора Милоша Мирчевског. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-ss-zikica-damnjanovic-pobednik-na-konkursu-za-filmic-na-temu-medijacije-u-resavanju-sukoba/