(ВИДЕО) „СТО ШКОЛА ЗА ДЕТИЊСТВО БЕЗ БОЛА“ ПРЕДАВАЊЕ ЗА ОСНОВЦЕ У ВЕЛИКОЈ САЛИ СО ПАЛАНКА

Најмлађи корисници савремених технологија, интернета и друштвених мрежа, изложени су највећим опасностима које вребају од педофила и трговаца белим робљем.

Тим поводом у великој сали Скупштине општине Смедеревска Паланка одржана је трибина у оквиру пројекта „Сто школа за детињство без бола“ који су организовали Центар за едукацију и превенцију социјалне патологије „Доротеј“ уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије и под покровитељством општине Смедеревска Паланка. Пројекат „Сто школа за детињство без бола“ је едукативни програм, који је намењен ученицима виших разреда основних и првих разреда средњих школа, њиховим родитељима и наставницима, чији је циљ заштита деце и јачање опште безбедности, како у стварном тако и у виртуелном свету друштвених мрежа.

Пројекат „Сто школа за детињство без бола“ подржало је Министарство трговине, туризма и телекомуникација, а логистичку подршку дала је и  општина Паланка испред које је присутне ђаке у Великој сали СО поздравио председник општине Топлица Пинторовић. Он је том приликом истакао колико је важно схватити озбиљност проблема који се тиче злоупотребе интернета, и напоменуо да само заједничким деловањем и борбом против тог вида организовања можемо изаћи као победници.
.
“Због учесталих немилих догађаја у Србији, у којима су жртве деца, наша је обавеза да упозоримо на опасности за које нису свесни и дамо савете како да их препознају. У својим књигама “Армагедон” и “Изгубљене у магли”, истраживао сам и писао о проблемима трговине људима и принудне проституције у Србији, начину врбовања жртава и криминалној делатности, која све више добија маха и на нашим просторима”, рекао је Влада Арсић. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-sto-skola-za-decu-bez-bola-predavanje-za-osnovce-u-velikoj-sali-so-palanka/