(ВИДЕО) СУТРА ЗАВРШНА МАНИФЕСТАЦИЈА ДАНИ ПЕРЕ ТОДОРОВИЋА У ВЕЛИКОЈ САЛИ СО ПАЛАНКА

Завичајно- туристичко удружење Видовача из Водице, Књижевни клуб „Пера Тодоровић“ и СО С. Паланка наставили су традицију одрганизовања Дана Пере Тодоровића, утемељивача српског новинарства, који је рођен у Водицама.

Завршна свечаност овогодишње манифестације биће одржана у четвртак, 18. маја, у 11 сати, у великој сали СО С. Паланка. Том приликом планирано је уручивање захвалница и диплома, као и уручивање награда најуспешнијим учесницима литерарног конкурса. На конкурсу, чија је тема била лик и дело Пере Тодоровића, учествовали су ученици основних и средњих школа.

Истог дана од 13.00 часова у Новинарској кући „Пера Тодоровић“ у Водицама, први пут УНС додељује Награду „Пера Тодоровић“ за фељтон, а добитнику ће припасти диплома и златни прстен. 

Кућу је у родном месту Пере Тодоровића подигао УНС заједно са Завичајним друштвом Видовача и Скупштином општине Смедеревска Паланка.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-sutra-zavrsna-manifestacija-dani-pere-todorovica-u-velikoj-sali-so-palanka/