(ВИДЕО) СВЕЧАНО ОТВОРЕН ПУТ ДО МАНАСТИРА ПИНОСАВА НА ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ

Други дан манифестације „Дани Ђакове буне“ која се по 13. пут одржава у Кусатку, био је такође свечан а уприличено је и свечано отварање реконструисане деонице пута до манастира Пиносава.  На празник  Успења Пресвете Богородице, Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка је дочекан традиционално са погачом и сољу и  пресецањем траке симболично је отворио ову деоницу пута.

Програм је настављен у порти манастира Пиносава где је Вучен поздравио присутне госте и подсетио да поред локалне самоуправе велике заслуге за изградњу пута има и Влада Републике Србије и председник Србије Александар Вучић. Вучен је истакао да ће локална самоуправа помагати увек овакве манифестације које негују културну традицију Србије.

Присутне је потом богоугодним говором поздравио и старешина манастира Пиносава отац Петар Драгојловић који је говорио о  празнику Успења Мајке Божије, личности Пресвете Богородице, новоасфалтираном путу до ове Светиње, који води ка Светој Литургији, као и о љубави према Богу и ближњима.

Након тога наступили су КУД „Милоје Поповић Ђак“ из Кусатка и КУД“Азања“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-svecano-otvoren-put-do-manastira-pinosava-na-veliku-gospojinu/