(ВИДЕО) СВЕТОСАВСКА ПРИРЕДБА У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Школе у Србији су сечењем славског колача и приредбама ученика обележиле школску славу Светог Саву, у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства.

Свечано је било и у ОШ „Олга Милошевић“ где је уприличено сечење славског колача и свечана академија за родитеље и ученике школе.

Велика је част а још већа одговорност славити светитеља кога читав хришћански свет назива равноапостолним, изједначавајући га тако са Христовим ученицима.
На Савиндан у свим српским школама гласно се поје светосавска химна. Није то случајно! Сви ми добро знамо да без Светог Саве нема очувања вере, културног наслеђа, традиције и обичаја… А без свега наведеног нема ни нас!
Сећајући се и молитвено прослављајући највећег међу Србима успевамо да сачувамо себе у овим тешким временима, да поставимо чврст темељ генерацијама, а који се огледа у систему вредности чија је суштина православље и светосавље.
Данас многи образовање доживљавају као неважно, маргинализују га и стављају у последњи план. Нашем оцу Сави је још у тринаестом веку било јасно да само образована Србија има будућност!
Благодарим ти Господе и Свети оче Саво: што је наша школа испуњена ђацима светосавцима, здравим, срећним, вредним и васпитаним; што наши учитељи и наставници имају љубави, знања, снаге и воље да преносе своје вредности и знање ученицима; што чувате наше ученике и нас!
Хвала свим учитељима, наставницима и ученицима за рад и труд који су уложили да Савиндан обележимо како доликује!

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-svetosavska-priredba-u-os-olga-milosevic-2/