(ВИДЕО) ТАКМИЧЕЊЕ ЗА ТИТУЛУ ХАРАМБАШЕ НА 15. „ДАНИМА СТАНОЈА ГЛАВАША“ У ГЛИБОВЦУ

Дани Станоја Главаша у Глибовцу, његовом родном селу – хајдучки вишебој – бацање потковице и камена са рамена, борбе на греди, скокови увис и у даљ, надвлачење клипка…само су неке од спортских србских дисциплина старих много векова, које су посетиоци 15. Дана Станоја Главаша у Глибовцу могли да посматрају док су се младићи такмичили за титулу харамбаше.
Научни радници из Института Ј.Цвијић при САНУ, помно су пратили цело такмичење, како би га уврстили у нематеријално културно наслеђе Србије, под заштитом УНЕСКО-а.

Иницијативу за верификовање ових игара и на светском нивоу, дао је тренер борилачких вештина Александар Саша Станисављевић, под чијим стручним надзором се ова такмичења већ годинама одвијају, уз помоћ и надзор и његових сарадника.

А ови вешти дечаци и момци, хајдуци и харамбаше данашњих времена нам јуче показаше и доказаше да ,,србске мајке још рађају Обилиће“

Након надметања у шест дисциплина титулу харамбаше за ову годину је поново понео прошлогодишњи победник Александар Ђурковић, коме је по традицији, поред титуле, припало и печене прасе.

У прилогу погледајте утиске победника и организатора као и надметање за титуле младог харамбаше и харамбаше.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-takmicenje-za-titulu-harambase-na-15-danima-stanoja-glavasa-u-glibovcu/

2 comments

    • Bendza on 05/08/2019 at 12:27

    Istina Mića je dosta učinio za Glibovac.

    • Čkalja on 05/08/2019 at 06:24

    Svega ovog ne bi bilo da nije Miće Stevanovića iz Glibovca.Nije lepo da se Mića nigde ne pomene.

Komentari su onemogućeni.