(ВИДЕО) ТРИБИНА О ПОРОДИЧНОМ НАСИЉУ НАД СТАРИЈИМ ЖЕНАМА ОДРЖАНА У ОО ПЕНЗИОНЕРА

Насиља нису поштеђене ни старије особе, поготово старије жене, које су три пута чешће жртве породичног насиља у односу на старије мушкарце. Оне су често изложене различитим облицима занемаривања, злостављања, насиља, што доводи до депресије, страхова, усамљености и сиромаштва. Србија спада у демографски старе земље, према попису становништва из 2011. године међу 7.186 862 становника је било 1.250.316 оних који су стари 65 и више година (17,4 одсто), међу којима је 723.249 жена (58 одсто).

Кампању под називом „Зауставимо насиље и дискриминацију над старијим женама“ спроводи удружење „Амити“ уз подршку Владине канцеларије за људска и мањинска права. Тим поводом одржан је и састанак на ову тему у ОО Пензионера у Смедеревској Паланци где су сви заинтересовани могли да се упознају са овом не баш пријатном темом. Присутне је у име домаћина поздравила Гордана Цветковић из Удружења жена „Фемина“ Смедеревска Паланка а потом је своја сазнања и искуства присутнима изнела мр Надежда Сатарић из удружења „Амити“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-tribina-o-porodicnom-nasilju-nad-starijim-zenama-odrzana-u-oo-penzionera/