(ВИДЕО) У ЗАКОНСКОМ РОКУ У ПАЛАНЦИ РЕГИСТРОВАНЕ ЧЕТИРИ СТАМБЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Рок за регистрацију стамбених заједница и избор управника истекао је 12. децембра. Иако свега 15 одсто зграда у целој Србији, тачније 7.038 регистрованих, има изабране управнике, уочи истека законског рока овај мали број почиње да брине све оне који нису посао урадили на време. Многи се питају шта ће се десити с онима који нису испунили законски рок, али изгледа да тај рок није последњи.

– Иако данас истиче рок, они који нису за ових шест месеци стигли да се региструју могу да одахну јер ће моћи то да ураде и у следећих неколико дана. Kомунални инспектори ће свакако кренути у обилазак зграда које нису регистроване и утврђивати зашто то није урађено на време. Ако постоји ваљан разлог за то, добиће нови рок, до када ће моћи да се изврши одабир управника али да се региструју – рекао је за наш портал Момчило Гецић регистратор стамбених заједница за Смедеревску Палaнку.

Гецић нам је потврдио да су до сада своју обавезу испуниле свега 4 стамбене заједнице које су обавиле поступак регистрације али да је по нашем обичају да се све ради у последњем тренутку, последњих дана интересовање било велико тако да су у поступку регистрације још 45 стамбених заједница.

Гецић препоручује свима који то нису урадили да изаберу међу станарима управника како би избегли додатне трошкове плаћања професионалног управника.

На једној од наредних седница Привременог органа биће донета и одлука колика ће бити минимална сума за текуће одржавање зграда по стану и Кућни ред за станаре.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/video-u-zakonskom-roku-u-palanci-registrovane-cetiri-stambene-zajednice/