(ВИДЕО) УЧЕНИЦИ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ НА СЕМИНАРУ ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ И ХЕМИЈЕ НА ГОЧУ

Од 15. до 17. марта 2019. године у Образовно-истраживачком центру Добре воде на Гочу организован је семинар за ученике 7. и 8. разреда основних школа за територију целе Србије талентоване за биологију и хемију, са секцијама „Од молекула до екосистема“ и „Све ми боје лепо стоје“.

Обе имају за циљ промоцију интердисциплинарности односно СТЕМ (Science, Technology, Engineering and Mathematics) образовања. Овај концепт учења је сагласан Пројектној настави, која је имплементирана у редован васпитно-образовни систем. Акција је усмерена ка подизању интересовања деце за науку и пружању подршке талентованим ученицима, у циљу промовисања науке у функцији изградње друштва заснованог на знању и гајењу здравих стилова живота.

На семинар су се пријавили ученици из школских управа Београд, Зајечар, Зрењанин, Kрагујевац, Kраљево, Нови Сад, Kрушевац и Пожаревац. За семинар је одабрано 35 ученика за биологију и 30 ученика за хемију.

Свечаном отварању су присуствовали министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, државни секретари Ана Ланговић и Владимир Поповић и саветник министра Татјана Цветковски. Свечаном отварању је, у име домаћина и организатора, присуствовао градоначелник града Kраљева др Предраг Терзић, руководилац Школске управе Бојана Маринковић, декан ПМФ Kрагујевац Срећко Трифуновић, директор Дечјег одмаралишта „Гоч“ Иван Милић, као и бројни гости.

Са територије Подунавског округа на семинару је учествовао један ученик из Смедерева и  три ученика ОШ „Олга Милошевић“, Михајло Ђорђевић 8. разред полазник семинара за биологију и Лука Ушитков 8. разред и Павле Милошевић 7. разред полазници семинара за хемију, њихов ментор на семинару је био Ненад Марковић наставник хемије који је за наш портал прокоментарисао боравак на семинару и значај оваквих активности за ученике.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/video-ucenici-os-olga-milosevic-na-seminaru-za-mlade-talente-iz-biologije-i-hemije-na-gocu/